torsdag 10 september 2009

Nu är det dags!

I morgon är det dags för höstens paddelträff här i Åre. Det har regnat en del och kommer fortsätta så och det är välbehövligt för vattennivåerna har varit lite väl låga. För tillfället vet jag att Vålån, Gevsjöströmmarna och Enan erbjuder mycket bra forspaddling. Marcus Junkka, Thörn, Gullspira, Frösölars, Karin och jag själv kommer med början i morgon fredag att göra vårat bästa för att guida de som kommer hit bland våra bästa paddelvatten. I morgon samlas vi senast 10:00 på parkeringen Årevägen 136. Detta är precis bakom cafét "En liten smula" och granne med Thomassongården där de flesta bor.

Fredag 10:00
Jag, Frösölars, Gullspira och Marcus J kommer ta med alla som vill till Enan. Observera att Enan är en av de svårare creeksen här i Åre så ni som följer med ska hantera klass III+ med lätthet och en säker roll är givet. Ni som behärskar klass IV kommer att kunna köra många av forsarna medan Klass III+ paddlare får räkna med en hel del bärningar. Kastlina, kniv och förstahjälpen-kit är ett krav fika är också nödvändigt. Räkna med att vi är borta i nio timmar om allt går bra, annars kan det bli ännu längre.

De som vill ha enklare paddling följer med Karin på Klass II+ paddling i Tångböle, Lövstaströmmarna eller Brattland.

Lördag 09:00
Gullspira, Frösölars, Thörn, Marcus J, Uffe Nutti och jag själv guidar på Enan. Ett alternativ för de som vill ha en lättare tur är att köra Gevsjöströmmarna med Äventyrligt som raftar sträckan med samling 10:00 vid Bahnhof = Tågstation. Hör av er till undertecknad om ni är intresserade av det.

Karin kör lättare turer med samling samma tid.

Lördag 20:00
Middag på Dalboms, Åre Torg.
Vi förbokar maten så meddela vad du vill äta senast fredag kväll till David 070 250 97 77

Anmälda till middagen är: Kicki, Henrik W, Jonas L, Bosse, Eva, Daniel, Håkan M, Henrik, Lina, Yvonne, Mattias S, Henrik C, Linnéa, Gullspira, Frösölars, Stefan P, Marcus J, Karin M, Thörn, Anders G, Uffe, Jessica och jag själv.

Söndag: 09:00
Gullspira, Frösölars, Marcus J, Thörn och jag själv guidar på Gevsjöströmmarna, Medstuguån eller Vålån.

Karin kör lättare turer samma tid.

Jäklar vad kul det här ska bli!

....och Oljan saknar ett rött förstahjälpen kit sedan förra gången han var här. Någon som sett det?

Inga kommentarer: