söndag 12 september 2010

Handölan

Planen idag var att köra Enan. Väl vid upptaget visade det sig dock att vattnet var under nollan, vi behövde en ny plan. Marcus & co körde Handölan för någon vecka sedan. Av någon anledning har den aldrig paddlats tidigare men Marcus kunde intyga att det fanns bra och/men brant paddling. Creekinguffe tog kameraväskan och fotade. Handölan är väldigt lättillgänglig, parkera vid Handölsforsen, gå en kvart längs vägen och du ärvid ilägget.



Blå båtar är alltid lättare.

Handölan är brant och erbjuder rätt schyssta platser för rekning...


Sträckan består av 7 forsar om man räknar med Handölsforsen som än så länge anses ofarbar. Den första forsen är ganska enkel, sedan följer en stor slide som hittills är okörd. På bilden nedan kör jag forsen nedanför sliden och Marcus håller koll vid klippan där man lägger i efter att ha burit sliden.
Efter detta följer ett dubbeldropp, först en boof på två meter och sen ett lika högt dropp till. Tight och med en karaktär som känns rätt ovanlig i vårat område.


Direkt efter dubbeldroppet följer "väggen", en slide som Marcus körde förra gången och så även idag. Brant!

Efter detta är det den sista relativt lätta forsen kvar och man är framme vid det spekakulära upptaget precis vid Handölsforsarna. Handölan funkar när allt annat, dvs till och med Enan, är för lågt. Räkna med en spännande tur med ganska branta bärningar och fantastisk natur.

Inga kommentarer: