söndag 8 augusti 2010

Solig dag på Enan!

Enan paddlades i mycket lågt vatten idag. Det är 47 i Östernoren men min känsla är att det kommer sjunka de närmsta dagarna för Enan var lägre än någon av oss sett den tidigare. Som vanligt var dock forsarna fortfarande bra och vi hade en riktigt bra tur. Erik & Mattias från Funäsdalen och Gustav & Johanna från Umeå gjorde sina premiärturer, Frösölars & Spira gjorde come back och även Creekinguffe, S-Junkka, Sebbe & jag njöt av sol och varmt vatten.

Jag tror att vi börjar närma oss en lägstanivå för när det är värt att paddla och vi beslutade oss för att göra en mätsticka vid take out-bron. Dagens nivå får representera en "nolla" och visst går det att köra även på lägre, som ex i Vålån. Men nu har vi åtminstone en skala så får vi uppdatera guiden med uppgifter om hur paddlingen är i olika nivåer. Nollstrecket kunde vi givetvis inte göra men med utgångspunkt från vattenytan har vi nu gjort streck med 10cm mellanrum och numrerat dem från 1-12 (10-120cm) så kolla gärna när ni kör och skriv här på bloggen eller i forsguiden när ni har upppgifter om hur paddlingen varit på olika nivåer. Mätstickan ser man om man parkerar vid takeout och går ner mot vattnet ovan bron.

Nu på tisdag har jag och Karin prova på paddling, samling 18:15 vid Draklanda. Meddela gärna de ni tror är intresserade!

Inga kommentarer: