tisdag 25 maj 2010

Läget för klass 2-3 paddlare till Åreträffen

Vi skriver massor om svårutförspaddling och freesyle med feta trick här. Lite info om vad som funkar för den som inte är så avancerad och paddlar klass 2-3.
Vattnet sjunker sakta och troligen i jämt fart till söndag om inget radikalt händer med vädret.

Kvissle har högt vatten. Det innebär at det finns surf högt upp i forsen och en lagom klass 2-3 utförstur beroende vilken fåra man paddlar Parkering alldeles intill vid ilägg och upptag. Till helgen brukar det vara lägre då det produceras mindre kraft under helgen. Kolla vattenståndet via telefon 0647-66 10 81

Brattland är en kul utförstur som nu är klass 3. Det brukar finnas surf vid de här nivåerna i mittenforsen, men efter omgrävningen har nog ingen kollat. Brattlandsvågan kan funka om det sjunker lite, men det ska sjunka mycket om den ska få rejält med skum så att man kan sidsurfa.

Lövsta är också en lagom klass 2-3 tur beroende på vattneståndet. Betydligt roligare nu än på sommaren. Det finns en lite nybörjarvänlig vals precis vid upptaget. Park and surf för nybörjarna. Åres snällaste och mes lätsurfade våg vals

Troligen får vi 110-135 på stickan i Tångböle på torsdag. Det innebär att Sveriges mest bästa skolvåg för freestyle funkar. 20 meters bakvatten och två paddeltag från bakvattnet till surf. Kan det bli bättre? Troligen lite lägre vattenstånd på söndag.
Tångbölerakan är iofs klass 4, men det är enkelt att gå iland innan och bara 50 meter att bära förbi de svåra passagerna.

Nedre dammåturen brukar också uppskattas. Speciellt dammen som är både enkel och spektakulär att paddla då vattenståndet är rätt. Tyvärr finns det ingen pegel där. Man får åka dit och chansa eller kolla med forsföretagen som kanske varit där nyligt.

Rista, Prästfallet och Nyland är infernon just nu och inget att tänka på om man vill paddla kajak. Däremot är det rätt mäktigt att bara titta på forsen i dess kraft och fart.

Inga kommentarer: