lördag 17 april 2010

Brons till Jämtland i Kajakcrosspremiären

Jämtlandsteamet utökades under morgonen när det stod klart att Isak Öhrström från Östersunds forspaddlare skulle ställa upp. Isak var också snabbast av alla i tidskvalet och det såg med andra ord mycket bra ut inför kvartsfinalerna.

Isak och Patrik i tät duell

Ante och Isak hamnade i samma kvartsfinal och utmanades där av en av landets mest entusiastiska Bak-Yakers, Henrik Westerberg från Uppsala. Isak tog täten och ledde vid första porten, Ante körde taktiskt briljant och hade ett betryggande avstånd till Henrik inför den kluriga andra porten. Isak drog ifrån och var klar för semi när Danielsson missar i utgången för den tredje porten och får se sig akterseglad av Westerberg som klarade portarna med minsta marginal. Isak lyckades även ta sig vidare från sin semifinal vilket jag själv inte lyckades med. Det kändes dock mycket bra att teamet var representerat i både A och B-finalen.

Erik Holmér, Henrik Westberg och undertecknad slåss vid den första porten

Isak fick i finalen se sig slagen av Tommy Mörtberg och Patrik Spathon och knep därmed bronset. Tomas Rundgren körde tufft i finalen men blev passerad i tredje porten och slutade fyra. Själv tog jag en tredjeplats i B-finalen vilket gav en slutlig sjundeplats efter Erik Garmo och Erik Holmér.

I damklassen segrade Maria Lindgren före Sanna Wahlén och Linda Megner.

Ante och Henrik höll sig givetvis framme vid prisutdelningen

Nu rullar vi mot Uppsala för att fortsätta kajakcrosscupen med den spektakulära Kvarncrossen!

Inga kommentarer: